De Zwarte Ruiter

Toneelvereniging Mariahout
Zaterdag 15-09-2018
Aanvang 20:30 uur
Poort open om 19:30 uur

Ter ere van het 45-jarig jubileum van Toneelvereniging Mariahout in 2018 pakt de vereniging uit met een jubileumvoorstelling. Centraal in deze voorstelling staat: ‘De Zwarte Ruiter’, een regionaal aansprekende anti-held uit de jaren vijftig. Hans Gruijters, zoals de Zwarte Ruiter werkelijk heette, heeft onder andere in Boekel, Mierlo, Helmond en Beek en Donk, maar ook in Mariahout gewoond en daarmee heeft de voorstelling zowel een lokaal als regionaal tintje.

De Zwarte Ruiter is bekend geworden van onder andere smokkelen in en kort na de oorlog, meerdere bankroven en een geflopte zangcarrière als ‘De Zingende Ruiter’. Het stuk belicht het leven van De Zwarte Ruiter op een brede en tikkeltje humoristische manier om een aangename familievoorstelling te garanderen. Toneelvereniging Mariahout wil met ‘De Zwarte Ruiter’ eruit halen wat erin zit en verder gaan dan een reguliere toneelvoorstelling. 

De Zwarte Ruiter wordt een ontdekkingstocht voor spelers en organisatie, en een echte beleving voor jong en oud waar nog lang over nagepraat wordt.

(Prijzen zijn inclusief servicekosten)

 

LET OP!! Wij hanteren een kassatoeslag wanneer u kaarten aan de theaterkassa koopt. Koop daarom uw tickets ONLINE of via één van de verkoop­punten in Laarbeek en bespaar € 1,00 per ticket!