Björn van der Doelen

Theaterconcert
Vrijdag 12-07-2019
Aanvang 20:30 uur
Poort open om 19:30 uur

Björn van der Doelen speelde als profvoetballer voor PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben. (Keer Spruit)

“Van der Doelen ontpopt zich als een Americana artiest van formaat” (OOR) en “… een ster in wording in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre” (8Weekly).

Brabantse Americana is misschien de meest treffende omschrijving van zijn muziekstijl. Prachtige luisterliedjes met soms een rauw randje die lijken te zijn gemaakt voor het theater: verhalend, sferisch en reikend tot het hart. 

Inmiddels heeft Bjorn vijf albums op zijn naam staan! 'Eerwaarde vader zegen mij, want ik heb gezondigd' verscheen in december 2018 waarna de gelijknamige theatertournee in maart 2019 van start zal gaan.

In 2016 was Bjorn te zien in de reeks 'Sportmonologen' Bij de NOS op NPO3.

Bjorn was in februari 2018 het gezicht van de landelijke Bavaria campagne #petitie carnavalvrij.

De pers over Björn:
“Met zijn tatoeages en ferme baard zag Van der Doelen er al uit als een alternatieve rockster. De muziekstijl werd weliswaar Americana, verder paste alles in het plaatje. De liedjes die hij schrijft zijn autobiografisch. Zo gericht als hij met zijn rechterbeen de bal in de kruising wilde krijgen, zo gericht probeert hij nu met zijn stem de mensen te raken.” (www.fcupdate) 

"Van der Doelen ontpopt zich als een Americana artiest van formaat"  (Willem Jongeneelen, OOR)

"Björn van der Doelen laat het Nederlands weer groots klinken. Hij heeft het weer geflikt om met een perfecte plaat op de proppen te komen" - Indebanvan.nl -

“Op zijn nieuwe plaat bewijst hij wederom dat hij een ster in wording is in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre." (8Weekly)

 

Ticketshop