Zomerton

Lachend de zomer in
Vrijdag 05-07-2019
Aanvang 20:30 uur
Poort open om 19:30 uur

Ook dit jaar luiden we de zomervakantie weer vrolijk in met de Zomerton. Berry Knapen, Rob Scheepers, Stenzel & Kivits en Freddy van den Elzen vermaken ons, tijdens deze inmiddels bekende vrijdagavond, met een programma waar we nog lang over nalachen!

Berry Knapen
De 'ton' is een bijzonder fenomeen. Lekker op zun Brabants zevere en zannike. Ik was 11 jaar oud. Mijn broer kwam thuis met een gekopieerd cassettebandje met daarop een viertal buuts. Bleek achteraf de formidabele tonpraoter Eddy Buys te zijn. Ik draaide het bandje keer op keer en binnen ‘no time’ kon ik de buuts uit mijn hoofd. Ik vond het prachtig, was zwaar verslaafd. Toch duurde het nog een hele tijd voordat ik zelf de ‘ton’ in ging. Nu ben ik er niet meer uit te slaan. Het cassettebandje heb ik nog steeds.

Ik vind het heerlijk om de boel op zijn kop te zetten en met het publiek te ‘kloten’. Nee, ik ben niet te beroerd om het publiek erbij te betrekken. In de ‘ton’ ben ik in mijn element. Absurde humor, onvoorspelbaar, hilarisch, explosief, een tikkeltje brutaal...heerlijk!

Ik laat mezelf ‘absurdist’ noemen. Absurd theater, daarvoor ben ik in de wieg gelegd. Mijn ouders zagen dat meteen toen ik vol vrolijke ADHD door de box stuiterde. Sinds 1999 ben ik professioneel artiest of liever gezegd absurdist. Naast tonpraoten ben ik straatartiest en zomers te zien op diverse straatfestivals, braderieën e.d. 

Rob Scheepers
Rob Scheepers beleefde een stormachtige introductie in de Nederlandse theaters. Voor de razend succesvolle nieuwjaarsconferences was geen kaart meer te verkrijgen. De grote zaal van het Parktheater was zelfs vier keer uitverkocht. In Toomler won Rob in 2015 de Padoem Patsss Oneliner Extravaganza, waarop hij een aantal keren mocht aanschuiven bij DWDD. Ook was Rob te zien in de TV reeks van ‘Padoem Patsss, de oneliner show’ (VARA/BNN) op NPO3. Vele mediaoptredens later weet ook de rest van Nederland hoe grappig Rob Scheepers is.

Stenzel & Kivits‚Äč
De overtreffende trap van een perfect concert? Een onmogelijk concert! Stenzel en Kivits doen het in hun nieuwe comedyshow The Impossible Concert. Op ongeëvenaarde wijze vliegen klassieke thema´s voorbij. Muzikale en theatrale improvisaties op genres als klassiek, jazz, pop en folk worden afgewisseld met virtuoos spel op buitengewone muziekinstrumenten.

Oerkomisch muzikaal virtuoos cabaret. Niet voor niets wordt het duo geregeld uitgenodigd op belangrijke internationale comedyfestivals en veroverden en veroveren zij de harten van vele theaterbezoekers. Een onmogelijk concert geven, dat lukt alleen Stenzel & Kivits.

Freddy van den Elzen
Mijn naam is Freddy van den Elzen, maar zeg maar Fred! En ik sta alweer sinds 2000 in de ton! In mijn woonplaats Vorstenbosch, Maar ook ver daarbuiten klets ik op zittingen, feesten of partijen. Vroeger als entertainer in 't Tunneke in Schijndel en nu als tonproater, probeer ik met verschillende typetjes de mensen aan het lachen te krijgen.

Het verhaal en de grappen moeten leuk zijn, maar met mimiek en spelen met het publiek kun je mensen ook pijn aan hun kaken laten krijgen. Ik hou er gewoon van om mensen te laten lachen. Dat geeft mij een super kick! Zoals Dreeke zou zeggen: "Das echt hoor, as je da nie denkt!"

 

Ticketshop